МЗС РФ порівнює ситуацію навколо Сирії з вторгненням Заходу в Ірак

Офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич заявив, що Москва порівнює ситуацію, що склалася навколо Сирії, з військовим конфліктом в Іраку 2003 року. За його словами, будь-які односторонні силові дії, проведені в цій арабській республіці в обхід ООН, підірвуть перспективи скликання конференції «Женева-2».

«У Москві звернули серйозну увагу на заяву міністра оборони США Чака Хейгела про проведені за дорученням президента Барака Обами заходи щодо забезпечення готовності американських збройних сил в будь-який момент здійснити силову акцію щодо Сирії», – йдеться в заяві МЗС Росії.

У цьому ж документі підкреслюється, що нинішня ситуація створена з метою втручання в роботу групи незалежних експертів ООН з хімзброї, які тільки приступили до роботи. МЗС Росії висловлює заклопотаність у зв’язку зі звучними на Заході вимогами рішучої реакції на що з’явилися у ряді ЗМІ про те, що урядові війська Сирії нібито, застосували 21 серпня хімічну зброю, внаслідок чого загинули близько 600 осіб.

Related Post

На думку Росії, це нагадує події десятирічної давності, коли, США представили в ООН неправдиву інформацію про наявність в Іраку зброї масового ураження, а потім в обхід РБ ООН пішли на авантюру, «наслідки якої всім добре відомі».

МЗС РФ порівнює ситуацію навколо Сирії з вторгненням Заходу в Ірак (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Leave a Comment