fbpx
Новини світу

Військова операція в Сирії можлива без санкції ООН?

Ситуація в Сирії із застосуванням хімічної зброї – є сьогодні однією з найголовніших подій у світових новинних стрічках. У багатьох країнах стежать за тим, яке продовження отримає конфлікт у Сирії, особливо враховуючи заяви з боку Заходу. У російських ЗМІ наводяться слова міністра закордонних справ Великобританії Вільяма Хейга, який вважає, що військова операція в Сирії можлива без санкції Ради безпеки ООН. Причиною такого рішення є застосування хімічної зброї.

У ЗМІ наводяться слова і глави французького зовнішньополітичного відомства Лорана Фабіуса: «Рішення буде ухвалено протягом найближчих днів». Раніше французький міністр говорив про те, що в разі підтвердження інформації про застосування в Сирії хімічної зброї, можлива «силова реакція».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Приблизно в такому ж ключі висловився і міністр оборони США Чак Хейгел, не виключив військовий сценарій для вирішення сирійського питання. У ЗМІ пишуть про те, що участь у військовій операції може прийняти і Туреччина. Глава зовнішньополітичного відомства цієї держави заявив, що «в даний час 36-37 країн обговорюють ці альтернативи. Якщо в процесі цих обговорень буде сформовано коаліцію проти Сирії, Туреччина займе місце в цій коаліції».

А глава МЗС Росії Сергій Лавров, коментуючи ситуацію, що склалася навколо Сирії, підкреслив наступне: «Ви можете зробити висновки, виходячи з нашої позиції за останні роки, коли грубим чином зневажалося міжнародне право – і в Югославії, і в Іраку, і в Лівії. Це погано. Воювати ми ні з ким не збираємося».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Зазначимо, що канал "Аль-Джазіра" передав повідомлення міністра інформації Сирії Омрана аз-Зоубі, який заявив, що слідом за нападом на Сирію «…піде удар, і в результаті весь Близький Схід буде оповитий полум’ям». При цьому міністр зазначив, що «сирійські війська не застосовували хімічну зброю».

Про сирійську тему висловився і начальник штабу збройних сил Ірану Масуд Джазаері, який заявив, що «якщо США перейдуть цю червону риску, Білий дім чекають серйозні наслідки».

За матеріалами: РИА-Новости, podrobnosti.ua, Корреспондент.net Фото: pressria.ru

Читайте також: