fbpx
Політика

Через російські літаки, що пролетіли поряд, Японія підняла в повітря свої винищувачі

Як повідомило японське агентство Jiji з посиланням на представників міністерства оборони Японії, у зв’язку з прольотом поряд з кордоном літаків російських ВПС, Токіо підняло в повітря свої винищувачі.

За інформацією міністерства оборони, два російські літаки Іл-38 пролетіли від острова Окусірі в районі північного острова Хоккайдо над Японським морем у бік острова Садо, після чого повернули на захід. Як відзначили представники японського військового відомства, кордон повітряного простору Японії при цьому не був порушений, інші подробиці не повідомляються.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У свою чергу, японські ЗМІ повідомляють, що це вже другий інцидент за тиждень. Ще 22 серпня японське міністерство оборони повідомило, що два бомбардувальники ВПС Росії порушили повітряний простір Японії, вторгшись в нього в районі префектури Фукуока на півдні країни. У зв’язку з цим японська сторона підняла кілька винищувачів за тривогою, а потім заявила Москві офіційний протест.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Тим часом, представники російського міністерства оборони заявляють, що літаки ВПС Росії виконували планові польоти, при цьому, не порушуючи повітряний простір Японії.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: