fbpx
Інтернет

Файлообмінник rutor.org внесли до реєстру піратських сайтів

 Сьогодні, 26 серпня, до реєстру піратських сайтів був внесений ще один популярний російський файлообмінник – rutor.org. Відповідну інформацію розповсюдила прес-служба Роскомнадзору.

 Тепер російські інтернет-провайдери повинні обмежити доступ до цього порталу, який потрапив до реєстру через поширення наступних серіалів – «Інтерни», «Універ. Нова общага», «Сашатаня», «Хб», а також фільмів – «Вправи в прекрасному» і «Вагітний».

 При цьому наголошується, що з реєстру був видалений портал opensharing.org, який нарешті видалив фільми та серіали, на незаконне розповсюдження яких скаржилися раніше правовласники. При цьому слід нагадати, що даний портал був першим, які опинилися в реєстрі.

 Антипіратський закон в Росії набув чинності 1 серпня цього року. Він дозволяє правовласникам звертатися з претензіями до суду і скаржитися на ресурси, які займаються незаконним розповсюдженням їх аудіо-або відеоматеріалів. У разі угоди з скаргою правовласника, суд виділяє час порталу для видалення певних матеріалів, але якщо дана вимога не виконується, то доступ до цього порталу блокують.

  За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: