fbpx
Новини світу

У Росії приступили до створення винищувача 6-го покоління

У Російській Федерації почалася розробка винищувача шостого покоління. Про це, як повідомляє видання «РИА Новости», заявив екс-головнокомандувач ВПС Російської Федерації, генерал армії Петро Дейнекін. За словами Петра Дейнекіна, новий бойовий літак буде безпілотним. Відзначимо, що інші подробиці перспективного Авіапроекту Дейнекін так і не розкрив. При цьому екс-головнокомандувач ВПС Російської Федерації підкреслив, що «стрибати через покоління у Росії навряд чи вийде», тому зараз вітчизняні експерти активно займаються розробкою винищувача 5-го покоління Т-50.

Нагадаємо, що раніше російський льотчик-випробувач проекту Т-50 (ПАК ФА) Сергій Богдан висловив думку про те, що винищувач шостого покоління в Росії з’явиться не раніше, ніж через 15 років.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Здавалося б, зараз технології розвиваються досить швидко, проте все одно, від винищувача четвертого покоління до покоління п’ятого пройшло близько 35 років», ─ пояснив своє припущення Сергій Богдан.

При цьому російський пілот додав, що незважаючи на те, що всі перспективні літаки стануть безпілотними, «пілотована авіація буде жити ще довго».

Варто відзначити, що залишається невідомим, які конкретно вимоги до винищувачів шостого покоління пред’являють російські військові. Згідно з попередніми оцінками міністерства оборони США, бойовий літак 6-го покоління повинен бути надманевренним і малопомітним. Крім того, американські військові повідомили, що пілотування такого літального апарату має бути опціональним. Також винищувач 6-го покоління повинен вільно діяти в зонах з частковою або повною забороною або обмеженням маневрів (anti-access/area denied operational environment, A2/AD).

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Передбачається, що перспективний винищувач буде здатний розвивати гіперзвукову швидкість (приблизно 5,8 тисячі кілометрів на годину).

За матеріалами: РИА-Новости, lenta.ru

Читайте також: