fbpx
Новини світу

Снайпери напали на експертів ООН в Сирії

Працюючі в Сирії інспектори ООН з хімічної зброї піддалися обстрілу снайперів. Про це повідомляють іноземні ЗМІ. За наявними даними, автомобіль, в якому фахівці ООН їхали з Дамаску в район передбачуваного використання хімзброї, в декількох місцях був пробитий кулями.

Зазначимо, що напад на експертів ООН сталася на «нічийній землі», яка знаходиться між позиціями повстанців і урядових військ. Хто саме стояв за сьогоднішнім обстрілом фахівців, поки не ясно. Незважаючи на те, що ніхто з інспекторів ООН не постраждав в результаті нападу, керівництво місії вирішило на деякий час відкласти початок роботи – з міркувань безпеки своїх співробітників.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Стало відомо, що майже одночасно з цим біля будівлі готелю, в якому проживають експерти ООН, розірвалися два снаряди, випущені з міномета. Як повідомили представники сирійської влади, міни були виготовлені «кустарним способом», що свідчить про те, що за обстрілом стоять саме опозиціонери.

Нагадаємо, що фахівці ООН приїхали до Сирії для спростування або підтвердження фактів використання хімічної зброї в країні. Додамо, що про застосування хімзброї повідомляють відразу обидві сторони «сирійського конфлікту», – урядові сили і повстанці. Відразу після приїзду експертів ООН в опозиції заявили про застосування урядовою армією хімічної зброї в трьох містах, що знаходяться на сході від Дамаска. За інформацією повстанців, жертвами цієї атаки стало близько 1600 чоловік.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Перші кілька днів після можливої ​​хіматаки інспектори ООН не могли виїхати в ці три міста, оскільки не мали в своєму розпорядженні дозволу влади Сирії. Додамо, що за мандатом ООН, інспектори не можуть встановлювати сторону, яка застосувала хімічну зброю.

За матеріалами: lenta.ru Фото: lenta.ru

Читайте також: