fbpx
Новини світу

Прокуратура Нью-Йорка вимагає від Дональда Трампа 40 млн доларів

  Прокуратура Нью-Йорка звинуватила мільярдера Дональда Трампа у шахрайстві щодо студентів університету, що носить його ім’я. Сума позову становить $40 млн, пише Chicago Tribune.

 За даними слідства, у приватного Університету Трампа, який обіцяв навчити студентів мистецтву інвестування, не було ліцензії на ведення подібної діяльності. Число потерпілих перевищує 5 тис. осіб, $40 млн – плата за навчання, яку, на думку генерального прокурора Нью-Йорка Еріка Шнейдермана, керівництво вузу має їм компенсувати.

 У період з 2005 по 2011 рік кожен з потерпілих заплатив університету від $ 1,5 тис. до $ 35 тис. за проходження курсу. Університет обіцяв, що його випускники зможуть стати великими гравцями на ринку нерухомості і швидко розбагатіти. Насправді ж переважна більшість студентів, які пройшли курс так і не змогли укласти жодної угоди.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За даними прокуратури, керівництво університету стверджувало, що всі необхідні знання про ринок нерухомості студенти отримають за три дні, однак потім під тиском інструкторів їх вмовляли записатися до свого роду репетитора, який повинен був з ними працювати до першої вдалої угоди. Вартість подібних послуг становила від $10 тис. до $35 тис. Багато студентів опинилися у вкрай важкій ситуації, оскільки були змушені взяти кредит для оплати навчання.

 Замість обіцяної під час вступу особистої зустрічі з Д. Трампом студентів просто фотографували на тлі ростового портрета магната.

 Керівництво університету і особисто Д. Трамп спростовують всі звинувачення як такі, що не мають нічого спільного з дійсністю. Мільярдер упевнений, що його переслідують з політичних мотивів.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Примітно, що 2010 року Д. Трамп пожертвував $12 тис. на виборчу кампанію генпрокурора Е.Шнейдермана.

 Університет Трампа був заснований в травні 2005 року з ініціативи самого мільярдера, який починав із угод з нерухомістю. При цьому 2011 року міністерство освіти США зажадало змінити назву навчального закладу, так як університетської ліцензії у нього не було. У результаті його перейменували в Інститут підприємництва імені Дональда Трампа.

 Д. Трамп займає 401-у сходинку міжнародного рейтингу мільярдерів журналу Forbes (134-ту в американському варіанті). Його стан оцінюється в $3,1 млрд.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: