fbpx
Політика

Посол США в Україні всерйоз зайнявся вивченням української мови

Для того, щоб краще пізнати український народ, його культуру і традиції, посол США в Україні Джефрі Пайєт має намір, в першу чергу, удосконалити своє знання української мови. Про це він заявив в інтерв’ю «Подіям тижня» на ТРК «Україна». Посол упевнений, що без знання офіційної державної мови неможливо пізнати особливості країни, тому цей бар’єр він націлений якомога швидше подолати. Джефрі Пайєт, крім політиків і чиновників, має намір знайти спільну мову і з українцями з усіх регіонів України.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Я хочу незабаром відвідати схід. У мене особлива зацікавленість зрозуміти це індустріальне і ділове серце країни. Так що ви побачите мене по всій Україні. І я постараюся спілкуватися українською, в міру свого знання, російською, з допомогою перекладачів, щоб дати ясно зрозуміти, що я американський посол всієї України», – заявив посол.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, наприкінці липня 2013 посол США в Україні Джон Теффт завершив виконання своїх обов’язків, замість нього був призначений Джефрі Пайєт. В Україні він перебуває з 3 серпня. Джефрі Пайєт пообіцяв для удосконалення діалогу з українським народом використовувати у своїй роботі соціальні мережі. А напередодні Дня незалежності України співробітники посольства США на чолі з послом заспівали для українців "Червону руту".

Читайте також: