fbpx
Політика

Питання Угоди про асоціацію Україна-ЄС знаходиться в центрі уваги Штефана Фюле – представник єврокомісара

На питанні підписання Угоди про асоціацію між Європейським союзом і Україною в даний момент серйозно сфокусована робота Штефана Фюле, європейського комісара з питань європейської політики сусідства і розширення. Про це заявив представник єврокомісара Пітер Стано.

«Все, що ми робимо в рамках нашої роботи, без сумніву, дуже серйозно сфокусовано на Україні, тому що у офіційного Брюсселя є амбітна мета підписати Угоду про асоціацію вже у листопаді під час саміту у Вільнюсі. Ми на щоденній основі працюємо з Україною», – повідомив Пітер Стано в понеділок у Брюсселі під час брифінгу в Європейській комісії.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

При цьому Пітер Стано підкреслив, що зараз в Європейській комісії розцінюють Угоду про асоціацію з Україною в якості «далекосяжної угоди нового покоління».

За словами представника єврокомісара, зараз триває дискусія про те, як зробити підписання Угоди між Україною та ЄС можливим.

Зокрема, завтра представники ЄС поспілкуються з Андрієм Клюєвим, секретарем РНБО. Вже в четвер з європейськими політиками зустрінуться три лідери української опозиції, – Віталій Кличко, Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк, додав Стано.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Сьогодні стало відомо, що ВО «Свобода» вважає неможливим будь-який компроміс з чинною владою навіть заради інтеграції України в ЄС. Про це заявив лідер «Свободи», голова парламентської фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Опозиціонер впевнений, що потрібно «розділяти режим Віктора Януковича і Україну, і українську державу».

Нагадаємо, що раніше в ході Національного круглого столу з проблем євроінтеграції екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко сказав, що опозиція має співпрацювати з владою для євроінтеграції України.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, УНН

Читайте також: