fbpx
Кінотеатри

Олексій Федорченко знову звернувся до творчості Дениса Осокіна

Олексій Федорченко – автор фільму «Вівсянки», удостоївся призу на Венеціанському кінофестивалі, – приступив до зйомок нової картини під назвою «Ангели революції». У цій роботі автор розповість про зіткнення російських художників-авангардистів і самодійської культури в Сибіру. Події картини розгортатимуться в 1930-х роках минулого сторіччя.

Автором сценарію фільму «Ангели революції» виступив сам Федорченко, взявши за основу книгу Дениса Осокіна «Ангели і революція. Вятка 1923». Частково сценарій заснований на реальних подіях. Головний герой фільму – 22-річний співробітник Вятської надзвичайної комісії. За словами режисера і сценариста, перш ніж приступити до роботи, він «грунтовно вивчав футуризм і конструктивізм», а також «знайшов унікальних творців, про кожного з них можна знімати багатосерійне кіно». Зйомки стрічки «Ангели революції» проходитимуть на Північному Уралі і в Єкатеринбурзі.

Олексій Федорченко і раніше звертався до творчості Дениса Осокіна. Приміром, одна з його останніх робіт за твором цього автора – картина «Небесні дружини лугових марі» – удостоїлася двох призів на кінофестивалі «Кінотавр».

Фільм Федорченка за книгою Осокіна (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: