fbpx
Література

Неопубліковані твори Селінджера побачать світ

Шейн Салерно і Девід Шилдс – автори біографії американського письменника Джерома Девіда Селінджера – розповіли, що після закінчення роботи планують приступити до випуску раніше неопублікованих творів романіста. Планується, що ця робота буде завершена 2015 року.

Швидше за все, в новий збірник увійдуть розповідь Селінджера «Останній і найкращий з Пітер Пенов», рукопис якого зберігається в архіві бібліотеки Прінстонського університету. Також через два роки побачать світ п’ять нових оповідань з циклу про родину Глассов і робота Селінжера про індійську релігійну філософію Веданта. Ще однією новинкою стане роман Селінджера про Другу світову війну, заснований на особистих спогадах письменника.

Салерно і Шилдс стверджують, що Джером Девід Селінджер доручив своєму душеприказчику опублікувати не менше п’яти з його робіт до 2015 року. Чому саме такий термін встановив письменник, який помер 2010 року в 91-річному віці, залишається загадкою. Син письменника Метт Селінджер поки ніяк не прокоментував це повідомлення.

У вересні поточного року крім біографії Селінджера побачить світ фільм про цього дивовижну письменника.

 

Біографія Селінджера (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: