fbpx
Право

МЗС РФ порівнює ситуацію навколо Сирії з вторгненням Заходу в Ірак

Офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич заявив, що Москва порівнює ситуацію, що склалася навколо Сирії, з військовим конфліктом в Іраку 2003 року. За його словами, будь-які односторонні силові дії, проведені в цій арабській республіці в обхід ООН, підірвуть перспективи скликання конференції «Женева-2».

«У Москві звернули серйозну увагу на заяву міністра оборони США Чака Хейгела про проведені за дорученням президента Барака Обами заходи щодо забезпечення готовності американських збройних сил в будь-який момент здійснити силову акцію щодо Сирії», – йдеться в заяві МЗС Росії.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У цьому ж документі підкреслюється, що нинішня ситуація створена з метою втручання в роботу групи незалежних експертів ООН з хімзброї, які тільки приступили до роботи. МЗС Росії висловлює заклопотаність у зв’язку зі звучними на Заході вимогами рішучої реакції на що з’явилися у ряді ЗМІ про те, що урядові війська Сирії нібито, застосували 21 серпня хімічну зброю, внаслідок чого загинули близько 600 осіб.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

На думку Росії, це нагадує події десятирічної давності, коли, США представили в ООН неправдиву інформацію про наявність в Іраку зброї масового ураження, а потім в обхід РБ ООН пішли на авантюру, «наслідки якої всім добре відомі».

МЗС РФ порівнює ситуацію навколо Сирії з вторгненням Заходу в Ірак (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: