fbpx
Політика

Леонід Кожара: Спецмита на імпортні автомобілі будуть зніматися автоматично при підписанні угоди про ЗВТ з ЄС

Про спецмито на імпорт в Україну легкових автомобілів говорять давно, причому деякі відомі в країні люди до введення цих мит ставляться з критикою.

На думку глави українського зовнішньополітичного відомства Леоніда Кожари, зазначені вище спецмита можуть бути скасовані. Такий сценарій розвитку подій Леонід Кожара вважає можливим у разі підписання Україною Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським союзом. «Ми вважаємо, що такі заходи мають тимчасовий характер, а в разі, якщо Україна підпише Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, то такі заходи фактично будуть зніматися автоматично», – наводяться сьогодні в засобах масової інформації слова керівника зовнішньополітичного відомства.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Заява Леоніда Кожари прозвучала під час брифінгу, що відбувся сьогодні після зустрічі глави українського МЗС з своїм колегою з Японії Фуміо Кісіда. У Японії, як зазначив глава МЗС цієї країни, стурбовані введенням Україною спецмита. Фуміо Кісіда висловив сподівання, що українська сторона перегляне прийняте раніше рішення.

Нагадаємо, що раніше син президента України Віктор Вікторович Янукович про введення в Україні спецмита на іномарки в соціальній мережі Facebook написав наступне: «Результати розчарували». Віктор Янукович також зазначив, що «Враховуючи амбітні плани України у зв’язку з осіннім самітом у Вільнюсі, спецмита точно не зіграють нам в плюс».

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: