fbpx
Освіта

Комуністи РФ внесли законопроект про добровільну здачу ЄДІ

Депутати від фракції КПРФ внесли на розгляд Державної думи законопроект про скасування обов’язкового єдиного державного іспиту. Автори ініціативи – віце-спікер палати, кандидат на пост мера Москви Іван Мельников та перший заступник голови думського комітету освіти Олег Смолін.

На думку розробників документа, на сьогоднішній день державна підсумкова атестація зведена до складання двох екзаменів: з російської мови та математики. Це, вважають комуністи, "суттєво знижує її статус і значення". Автори документа стверджують, що здача ЄДІ – найсильніший стрес для учнів. «Відомі навіть випадки самогубств серед випускників шкіл через незадовільні результати ЄДІ», – підкреслюють члени КПРФ.

Крім того, значна частина випускників загальноосвітніх шкіл зовсім не прагне отримати вищу освіту, відповідно, їхні зусилля на здачу ЄДІ абсолютно невиправдані.

Автори законопроекту про скасування обов’язкового ЄДІ пропонують проводити державну атестацію тільки за бажанням учня. Якщо випускник не має такого бажання, він має право складати звичайні випускні іспити.

Мельников про добровільність ЄДІ (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: