fbpx
Економіка

За дві доби в Москві випало 40% місячної норми опадів

Гідрометеобюро Москви повідомило, що за минулі дві доби у російській столиці випало 43% норми місячних опадів – 33 мм, при нормі на серпень в 77 мм.

За оцінками синоптиків, у Московській області опади випадали нерівномірно, якщо в деяких районах, включаючи район аеропорту "Шереметьєво", випало до 25 мм, то в підмосковному Волоколамську – 74 мм опадів або 96% серпневої норми.

У понеділок, 26 серпня, в Москві і Московській області очікується хмарна з проясненнями погода. День повинен бути в міру теплим. За прогнозами синоптиків Росгідромету, стовпчики термометрів упродовж дня покажуть температуру повітря приблизно плюс 14-19 градусів при північно-східному вітрі зі швидкістю 4-9 метрів за секунду. Опади малоймовірні.

У той же час, підвищений фон атмосферного тиску не найкращим чином позначиться на самопочутті метеозалежних людей з артеріальною гіпертонією.

Згідно багаторічними метеорологічними спостереженнями, найхолоднішим 26 серпня було в Москві 1921 року, коли температура повітря становила всього плюс 1,6 градуса, а найтеплішим цей день був 1938 року – тоді повітря в столиці прогрілося до 35,3 градуса.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС.

Читайте також: