fbpx
Політика

Глава МЗС РФ скликав термінову прес-конференцію щодо ситуації в Сирії

На сьогодні, 26 серпня, призначена термінова прес-конференція щодо ситуації в Сирії, яку проведе глава МЗС РФ Сергій Лавров. Захід буде присвячено "тематиці хімічної зброї в Сирії і ситуації навколо САР", повідомили представники інформаційної служби російського зовнішньополітичного відомства. Прес-конференція розпочнеться о 16:00. Акредитація видана як представникам російських, так і зарубіжних засобів масової інформації.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Напередодні Сергій Лавров обговорив ситуацію навколо Сирії з державним секретарем США Джоном Керрі. «Враження таке, що певні кола, в тому числі ті, хто все активніше закликає до військової інтервенції "в обхід ООН", відверто намагаються перекреслити спільні російсько-американські зусилля останніх місяців зі скликання міжнародної конференції з мирного врегулювання кризи», – розповів глава МЗС РФ за підсумками переговорів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, новий виток напруженості навколо сирійського конфлікту спалахнув з новою силою після появи повідомлень про те, що в середу, 21 серпня, у Східній Гуті (передмісті Дамаска) було застосовано хімічну зброю. Обидві сторони конфлікту (сирійська влада і повстанці) покладають відповідальність один на одного.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

 

Читайте також: