fbpx
Футбол

Фатіх Терім знову став тренером збірної Туреччини – третє пришестя Імператора

Відомий у Європі фахівець Фатіх Терім знову став тренером збірної Туреччини. Таким чином, Імператор, як іноді називають Фатіха Теріма, втретє за час своєї тренерської кар’єри став біля керма національної команди. Фатіх Терім – цікава особистість. Його команди завжди грають яскраво, причому і коли виграють, і коли програють. Завдяки своїй емоційності під час матчів, Фатіх Терім часто виявляється центром уваги телекамер.

Повідомляється, що контракт фахівця з турецькою збірною буде діяти до кінця відбіркового циклу чемпіонату світу-2014. Фатіх Терім суміщатиме роботу на посту головного тренера збірної Туреччини з роботою в «Галатасараї». Тренер висловив слова подяки федерації футболу Туреччини за надану довіру. "Всі повинні об’єднатися в ім’я досягнення нашої мети. Сподіваюся, що побудую таку команду, яка зможе пробитися на чемпіонат світу-2014 і на наступні великі турніри", – наводять сьогодні ЗМІ слова Фатіха Теріма.

Відзначимо, що перед Фатіхом Терімом у відборі на ЧС-2014 стоїть непросте завдання. Збірна Туреччини займає на сьогоднішній день четверте місце в групі D, відстаючи на одинадцять очок від лідера збірної Нідерландів і на чотири очки від збірної Угорщини, що йде на другому місці. Для того щоб претендувати хоча б на друге місце в групі, збірній Туреччини під керівництвом Фатіха Теріма необхідно вигравати всі матчі і при цьому чекати осічки угорців.

Але Фатіху Теріму не звикати успішно вирішувати складні завдання. Перше пришестя цього фахівця до збірної Туреччини відбулося в 1990 році. Тоді Терім став помічником головного тренера Зеппа Піонтека, а через три роки, ставши головним тренером національної команди, Фатіх Терім зумів вивести її в фінальну частину чемпіонату Європи. Друге пришестя Фатіха Теріма в національну команду відбулося в 2005 році. Під його керівництвом збірна Туреччини вийшла до фінальної частини Євро-2008 і несподівано для багатьох фахівців, ведена Фатіхом Терімом команда, дійшла до півфіналу турніру, де програла з рахунком 2:3 збірній Німеччини.

Що ж до клубної тренерської кар’єри Фатіха Теріма, то цей фахівець, крім турецького «Галатасарая», працював з такими відомими в Європі клубами, як «Фіорентина» і «Мілан».

Читайте також: