fbpx
Суспільство

Президент РФ і лідер “Нічних вовків” відкрили фонтан у Волгограді

У Волгограді реконструйований фонтан "Дитячий хоровод" – один із символів непереможеного Сталінграда. У церемонії відкриття відтвореного пам’ятника брав участь президент РФ Володимир Путін.

Ідея відновити фонтан, знесений після війни, належить лідеру мотоклубу "Нічні вовки" Олександру Залдостанову. Мотогонщик зустрів главу держави біля будівлі залізничного вокзалу міста та розповів президенту про історію спорудження пам’ятника. Потім Володимир Путін поспілкувався з ветеранами.

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

Одна з жінок, присутніх на зустрічі, подарувала президентові на пам’ять зелену стрічку із символами міста і подякувала главі Росії за його приїзд до міста: "Ви пообіцяли і свою обіцянку виконали. Спасибі вам велике".

Інша учасниця зустрічі звернулася до лідера «Нічних вовків» Олександра Залдостанова: «Здоров’я вам, спасибі за те, що ви приділяєте таку увагу нашому місту».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Фонтан «Дитячий хоровод» став відомий всьому світу з кадрів кінохроніки і фотографій фронтових кореспондентів. 71 рік тому знімок фонтану на тлі палаючого міста обійшов сторінки всіх видань планети.

Путін на церемонії відкриття відтвореного фонтану «Дитячий хоровод» (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: