fbpx
Інновації

В Україні презентують другу книгу «Шахтарська слава Макіївки»

У п’ятницю з нагоди урочистостей до Дня шахтаря пройде презентація другого тому книги «Шахтарська слава Макіївки».

Відзначимо, що книга «Шахтарська слава Макіївки» заснована на зібраних історичних даних і біографіях більше 700 шахтарів. У книзі розміщені фотографії та нариси, що розповідають про шахтарів і тих людей, які були причетні до становлення вугільних підприємств.

«Коли торік побачила світ перша книга "Шахтарська слава Макіївки", я відразу сказав про те, що буде продовження. І ось вже зовсім скоро буде представлений другий том», – заявив ініціатор проекту народний депутат України, голова організації «Громадянська ініціатива» В.Омельченко.

Омельченко вважає важливим те, що імена шахтарів і тих, хто своєю відданістю і працею створював основи енергетичного благополуччя України, зайняли гідне місце в історії української вугільної галузі. На його думку, другий том книги «Шахтарська слава Макіївки», як і перший стане для багатьох шахтарів сімейною реліквією і послужить прикладом для майбутніх поколінь гірників.

Додамо, що цей проект отримав хорошу оцінку і на державному рівні.

«Проект не тільки прославляє важку шахтарську працю, а й віддає данину пам’яті всім поколінням українських шахтарів, які працювали на вугледобувних підприємствах», – підкреслив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

За його словами, тут всій Україні саме час брати приклад з гірників. Шахтарі славляться не тільки самовідданістю і працьовитістю, а й вірністю традиціям.

«У вас гідне майбутнє, тому що ви з великою увагою ставитеся до свого минулого», – підсумував міністр енергетики та вугільної промисловості.

Нагадаємо, що 25 серпня в Україні відзначається День шахтаря.

За матеріалами: УНН

Читайте також: