fbpx
Новини світу

Вибачення Олексія Паніна не були прийняті, – заява прес-секретаря глави Меджлісу

Відомий російський актор Олексій Панін вибачився за свої слова, сказані на адресу кримських татар. Але вибачення актора не були прийняті. Про це пишуть у ЗМІ, з посиланням на видання «Крим.Коментарі», яке наводить думку з цього питання представників Меджлісу. Так, за словами першого заступника голови Меджлісу Рефата Чубарова, представники громадськості мають намір звернутися до управління культури міської ради Євпаторії з пропозицією розірвати договір про виступи Олексія Паніна в цьому кримському місті. Рефат Чубаров обурений висловлюваннями російського актора про «дерева для кожного татарина». Рефат Чубаров заявив, що він особисто не пробачив Олексію Паніну, оскільки актор «закликав до прямого насильства щодо мене, до моїх дітей, до моїх живих батьків. Він закликав, щоб кожного з нас повісили на дереві». Рефат Чубаров також підкреслив, що, на його думку, щодо Олексія Паніна повинні бути прийняті передбачені українським законодавством заходи.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Про те, що вибачення Олексія Паніна не були прийняті заявила і прес-секретар глави Меджлісу Лілія Муслімова. За її словами, які сьогодні наводяться в засобах масової інформації, «Кримськотатарська громадськість наполягатиме на тому, щоб його притягли до відповідальності в рамках українського законодавства: судили і покарали відповідним чином».

«Весь наш народ був ображений в особі однієї людини», – підкреслила Лілія Муслімова.

Нагадаємо, що сьогодні про ситуацію з Олексієм Паніним з’явилася заява ВО «Батьківщина». Представники цієї політичної сили виступили з вимогами оголосити російського актора персоною нон грата, а також залучити Олексія Паніна до передбаченої законом відповідальності.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також нагадаємо, що скандальна ситуація, в яку потрапив російський актор Олексій Панін, трапилася після дорожньо-транспортної пригоди в Алушті. Як раніше повідомлялося, після зіткнення автомобілів (в одному з них перебував Панін) у актора виник конфлікт з молодим чоловіком кримськотатарської національності. Після цього, з боку Олексія Паніна пролунала низка скандальних висловлювань, зокрема, російський актор заявив наступне: «А я хіба в Україні перебуваю? Я не в Україні, я в Криму! .. Запитайте у будь-якого кримчанина, чи вважає він себе українцем?».

За матеріалами: podrobnosti.ua, korrespondent.net

Читайте також: