fbpx
Новини світу

Ісландія планує відкликати заявку на вступ до ЄС

 Уряд Ісландії зараз розмірковує про те, щоб відкликати свою заявку на вступ до Європейського союзу, яка була подана в 2010 році, коли країна зіткнулася з економічною кризою. Банкрутство найбільших банків тоді змусило країну шукати притулок в Європі, хоча до цього уряд досить сумнівно ставився до ідеї приєднання до цього об’єднання.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

На відповідний крок керівництво країни вирішило піти після того, як радники уряду з конституційного права висловили думку, що Ісландія не зобов’язана продовжувати переговори про вступ до Євросоюзу.

У заяві МЗС Ісландії йдеться про те, що в даний час глава відомства розглядає можливість розпуску комітету з переговорів з ЄС.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Слід зазначити, що переговори між Ісландією і Євросоюзом були припинені в січні напередодні парламентських виборів в країні. Після того, як перемога на виборах дісталася правоцентристській коаліції, члени якої досить скептично ставляться до ідеї асоціації з Євросоюзом, переговори так і не відновилися.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: