fbpx
Політика

Євроінтеграція України не торкнеться третіх сторін – Ештон

 Посольство Європейського союзу в Україні розповсюдило 23 серпня звернення першого Верховного представника Європейського союзу з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон з нагоди святкування Дня Незалежності в Україні.

У своєму повідомленні Кетрін Ештон зазначає, що угода про асоціацію між Європейським союзом і Україною не спрямована проти третіх сторін, як це міг хтось подумати. За її словами, вкрай необхідно, щоб всі розуміли справжні цілі даного об’єднання.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Крім того, Кетрін Ештон висловила впевненість у тому, що приєднання України до зони вільної торгівлі з Європейським союзом піде лише на користь українській економіці, так як забезпечить її прозорість і стабільність. До того ж, як додала представник ЄС, це скоротить ризики і поліпшить умови, як для українського, так і іноземного бізнесу.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Підписання документа створить кращий інвестиційний та бізнес клімат, а також підвищить конкурентоспроможність і якість українських товарів», – підкреслила вона.

Нагадаємо, що раніше президент Росії Володимир Путін повідомив про те, що Митний союз буде змушений вдатися до захисних заходів у разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: