fbpx
Політика

Юрій Луценко: для лікування Тимошенко за кордоном не потрібні додаткові правові акти

Колишній міністр внутрішніх справ, відомий український політик Юрій Луценко вважає, що немає необхідності приймати додаткові правові акти для відправки Юлії Тимошенко на лікування за кордон. Юрій Луценко говорить про те, що між Україною і цілим рядом європейських інституцій підписані міжнародні договори з надання правової допомоги. Заява екс-міністра прозвучала під час національного круглого столу на тему "Взаєморозуміння заради європейського майбутнього", що відбувся сьогодні у столиці України.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

На думку Юрія Луценка, для того, щоб зробити перший крок до звільнення Юлії Тимошенко, а також для того, що відправити колишнього прем’єра лікуватися за кордоном, не треба приймати ніяких додаткових правових актів. Крім того, Юрій Луценко звернувся до громадськості із закликом підтримати європейський вибір України. «Я зараз звертаюся до всіх, хто за європейський вибір України: давайте почнемо масову акцію демонстрації свого євровибору, починаючи зі столиці, продемонструємо євровибір шляхом вивішування європейської символіки», – наводять сьогодні ЗМІ слова Юрія Луценка.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Нагадаємо, що раніше адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи заяви омбудсмена Валерії Лутковської, зазначив що для лікування екс-прем’єра в Німеччині немає необхідності змінювати чинне законодавство та укладати міжурядовий договір з Німеччиною.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: