fbpx
Кінотеатри

Фільм “Амелі” перетворять на мюзикл

Музикант інді-фолк-групи Hem Ден Мессе повідомив на своїй сторінці в Facebook, що фільм «Амелі» перетвориться на бродвейський мюзикл. Написанням музики для сценічної версії знаменитого фільму займеться сам Мессе у співавторстві з композитором Нейтаном Тайсеном, що написав пісні до телешоу «Вулиця Сезам». Створення сценарію для мюзиклу «Амелі» доручено Крейгу Лукасу – автору сценаріїв для фільмів «Таємне життя дантистів» і «Безрозсудна».

Ден Мессе пообіцяв, що для сценічної версії вони напишуть оригінальну музику, а саундтрек до художнього фільму, створений французьким композитором Яном Тірсеном, в мюзиклі використовуватися не буде. «Тірсен – прекрасний композитор, але ми з ним зовсім не схожі. І паризьке звучання мене зовсім не цікавить. Не думаю, що я коли-небудь буду використовувати акордеон у своїх творах», – підкреслив Мессе.

Головну роль в картині Жана-П’єра Жене «Амелі» зіграла Одрі Тоту. Цей фільм, що вийшов в прокат в 2001 році, зайняв друге місце в списку «100 кращих фільмів світового кінематографа не англійською мовою». Стрічка була удостоєна п’яти премій «Оскар», премії «Сезар» і двох премій BAFTA.

"Амелі" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: