fbpx
Політика

Україна і РФ обговорять взаємини після створення ЗВТ з Євросоюзом – Віталій Лук’яненко

  Україна розраховує обговорити з Росією 26 серпня шляхи взаємодії у разі створення зони вільної торгівлі між Києвом та Європейським Союзом, повідомив прес-секретар прем’єр-міністра України Миколи Азарова Віталій Лук’яненко.

"26 числа планується робочий візит Миколи Азарова до Москви. Обговорюватимуться актуальні питання двосторонніх відносин", – сказав В.Лук ‘яненко журналістам у Києві.

Він зазначив, що питання взаємодії України з Росією, Митним союзом і країнами СНД після підписання Угоди про асоціацію з ЄС і створення ЗВТ є актуальним питанням українсько-російських відносин.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

"Наша позиція полягає в тому, що не можна протиставляти ці дві зони вільної торгівлі. Для України і та важлива, і інша, і тому питання стоїть так – необхідно максимально, по-партнерськи, узгодити всі режими, які виникають у разі дії і однієї, і іншої ЗВТ. Вони  не протиставляються, оскільки будуються на принципах СОТ", – підкреслив В.Лук ‘яненко.

За його словами, сторони в ході зустрічі обговорять ситуацію, що виникла з пропуском українських товарів на російській митниці.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

"Є певні напрацювання робочої групи, яка у контакті з російськими партнерами розбирала цю ситуацію. Є пропозиція щодо врегулювання", – сказав прес-секретар.

Крім того, за його словами, свої пропозиції щодо врегулювання цього питання Україні направив вже виконком СНД. У той же час, В.Лук ‘яненко не уточнив про які саме пропозиції йдеться.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: