fbpx
Спорт

Олексій Яшин відбиратиме гравців у НХЛ для олімпійської збірної Росії

Дворазовий призер Олімпійських ігор, чемпіон світу з хокею Олексій Яшин отримав місце в керівному штабі чоловічої олімпійської збірної Росії. Він вже прилетів в Сочі, де проходить збір команди.

За словами Яшина, він отримав запрошення від генерального менеджера збірної Олексія Касатонова. Однак 39-річний олімпійський призер не сумнівається в тому, що це було спільне рішення тренерів та вищих керівників Федерації хокею Росії.

В обов’язки Олексія Яшина будуть входити поїздки до Північної Америки для перегляду російських гравців, які виступають за Національну хокейну лігу. «Більш детальних розмов поки не вели, але я приступаю до роботи в новій ролі», – додав чемпіон світу.

На клубному рівні Яшин грав за «Автомобіліст» (Свердловськ), ЦСКА (Москва), «Динамо» (Москва), СКА (Санкт-Петербург), команди НХЛ «Оттава Сенаторс» і «Нью-Йорк Айлендерс». У 1998 році з російською збірною він завоював срібну медаль на Олімпіаді в Нагано, а на Іграх-2002 у Солт-Лейк-Сіті став бронзовим призером. У 1993 році Олексій Яшин у складі збірної Росії став чемпіоном світу. Навесні поточного року Яшин оголосив про те, що завершує свою професійну кар’єру.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: