fbpx
Економіка

В Україні перевірять обгрунтованість тарифів на ЖКГ

Всі тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні будуть економічно обгрунтовані. Ніякого підвищення оплати послуг за ЖКГ не відбудеться без проведення аналізу і наступних аргументованих висновків. Повідомляється, що виконання даного доручення було покладено на Міненерговугілля, Мінекономрозвитку, Мінрегіон, НКРЕ та національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Всі питання щодо організації роботи з проблеми тарифів ЖКГ обговорювалися під час спільної наради. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

Зараз перед урядом стоїть важливе завдання, відзначили в Мінекономрозвитку, – разом з місцевими органами влади потрібно проаналізувати тарифи на комунальні послуги, визначити обгрунтовані рівні тарифів з урахуванням особливостей в регіонах і проінформувати про результати Кабінет міністрів. Про це розповів перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

У ході наради було відзначено, що вже ведеться моніторинг ЖКГ-тарифів. Крім того, є і перші результати: у 20 населених пунктів Вінницької, Запорізької, Дніпропетровської та інших областей були направлені пропозиції щодо скасування і перегляду необгрунтовано підвищених тарифів.

«Враховуючи кількість підприємств, які займаються наданням послуг у сфері ЖКГ, передбачається проведення масштабної роботи, так як в Україні тільки ліцензованих підприємств, що надають послуги з теплопостачання, близько 800», – заявили в уряді.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

За підсумками наради Кабміну було вирішено вимагати дані від місцевих органів влади з приводу прийнятих рішень про підвищення тарифів ЖКГ, обгрунтування даних змін та пояснення з регіональним особливостям формування тарифів.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: