fbpx
Право

Microsoft запідозрили в дачі хабарів російським чиновникам

Міністерство юстиції США і Комісія з цінних паперів і бірж почали розслідування щодо комп’ютерної компанії Microsoft. Слідчі вважають, що співробітники компанії давали хабарі чиновникам в Росії та Пакистані з метою отримання вигідних контрактів.

Microsoft потрапила під підозру в березні поточного року. Комп’ютерна компанія оплатила елітний відпочинок пакистанського чиновника з дружиною, а через якийсь час виграла у Пенджабі тендер на 9 мільйонів доларів. У Росії офіційні дилери Microsoft з метою отримання вигідних контрактів давали хабарі чиновникам однієї з державних телекомунікаційних компаній. Коли про це доповіли керівництву комп’ютерної компанії, в Microsoft пообіцяли співпрацювати зі слідством і провести внутрішню перевірку.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Крім здійснення нечесних угод в Росії та Пакистані, співробітників Microsoft підозрюють у підкупі китайських держслужбовців і веденні сумнівних проектів у Румунії та Італії. У разі підтвердження даних про дачу хабарів іноземним чиновникам компанії Microsoft загрожують величезні штрафи.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: