fbpx
Футбол

Мхітарян відмовився ставати Мюллером

Колишній гравець донецького «Шахтаря», півзахисник збірної Вірменії з футболу Генріх Мхітарян, який перейшов влітку поточного року в дортмундську «Боруссію», відмовився змінювати своє ім’я.

Прохання про зміну імені надійшло до Мхитаряна від німецьких коментаторів. Посилаючись на те, що їм складно вимовляти вірменське прізвище, коментатори попросили дозволу називати футболіста в своїх репортажах Хайнріхом Мюллером. Однак Мхітарян підкреслив, що він «збирається забивати голи, щоб його прізвище всі запам’ятали», і відповів відмовою. Вірменський футболіст зазначив, що він «поважає закони і звичаї Німеччини, але хоче, щоб його любов до батьківщини теж поважали».

Журналісти нагадали спортсмену про те, що його співвітчизник – боксер Аветік Абрахамян – після переїзду до Німеччини взяв собі ім’я Артур Абрахам. Генріх Мхітарян цю ситуацію ніяк не прокоментував.

Вірменський футболіст перейшов в «Боруссію» з донецького «Шахтаря» у липні 2013 року. Німці заплатили за Мхітаряна 27 500 000 євро. У чемпіонаті України сезону-2012/13 Мхітарян був визнаний кращим бомбардиром турніру, забивши 25 м’ячів у 28 матчах.

Всі голи Мхітаряна в минулому сезоні (відео):

 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: