fbpx
Політика

Італійський плавець зробив сенсаційне зізнання про підрив лінкора в Севастополі

Ветеран італійського підрозділу бойових водолазів «Гамма» екс-диверсант Уго д’Еспозіто (фото) зробив сенсаційне зізнання, розповівши місцевим журналістам, що саме його співвітчизники причетні до загибелі радянського лінкора "Новоросійськ" в Севастополі в 1955 році.

За словами Уго д’Еспозіто, італійці затопили це судно, так як не хотіли, щоб воно належало СРСР. Це судно було побудовано в Італії і називалося "Джуліо Чезаре", а Радянському Союзу дісталося в рахунок репарацій після Другої світової війни.

"Новоросійськ" затонув в бухті під Севастополем після того, як під його корпусом прогримів потужний вибух. В результаті диверсії загинули більше 600 радянських моряків.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Примітно, версія про те, що корабель підірвали італійські диверсанти, неодноразово звучала і раніше. Близько десяти років тому в ЗМІ з’явилася розповідь офіцера-підводника Ніколо, причетного до диверсії, який повідомив, що операція була організована колишнім командиром підводних диверсантів Валеріо Боргезе. Той нібито, після того, як корабель був переданий СРСР, заприсягся «помститися росіянам і підірвати його у що б то не стало».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Ніколо розповів, що група плавців-диверсантів підібралася до судна на міні-підводному човні, який таємно доставив в Чорне море вантажний пароплав, що прибув раніше з Італії. Італійці обладнали таємну базу в районі севастопольської бухти Омега, замінували лінкор, а потім вийшли на підводному човні у відкрите море, де їх і забрав італійський пароплав.

Італійський плавець зробив сенсаційне зізнання про підрив лінкора в Севастополі (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: