fbpx
Політика

Українських транспортників навчатимуть обслуговувати маломобільних пасажирів

В Україні мають намір провести для персоналу всіх залізничних вокзалів, автостанцій, аеропортів і відділень поштового зв’язку спеціальне навчання з обслуговування маломобільних пасажирів. З такою ініціативою виступили Міністерство інфраструктури України та Національна ассамблеея інвалідів.

«Рівень розвитку суспільства вимірюється саме ставленням до людей з обмеженими фізичними можливостями. І ми, претендуючи на гідне місце в європейському суспільстві, повинні постійно працювати над усуненням бар’єрності у відносинах з маломобільними громадянами», – підкреслив заступник міністра інфраструктури, керівник апарату Володимир Корнієнко.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Згідно з моніторингом, проведеним Міністерством інфраструктури, 80% громадян скаржаться на незадовільну роботу водіїв з обслуговування людей з обмеженими фізичними можливостями: у більшості випадків вони не готові надати допомогу інвалідам через нестачу знань правил поводження з ними.

У зв’язку з цим на підприємствах, в установах і організаціях, підпорядкованих Мінінфраструктури, приймаються програми щодо створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2013-2016 роки. У ці програми планується включити курс підготовки та перепідготовки обслуговуючого персоналу на підприємствах транспорту та поштового зв’язку, зокрема і практичні заняття з людьми на візках, милицях, з порушеннями слуху або зору.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: