fbpx
Економіка

Український шахтар в черговий раз побив рекорд Стаханова

Український шахтар Сергій Слюсар, що працює на шахті «Північна» (місто Дзержинськ, Донецька область), в 2 рази перевищив досягнення радянського шахтаря Олексія Стаханова і встановив черговий виробничий рекорд – 202 тонни вугілля за одну робочу зміну. Відповідно до сучасних норм виробітку Сергій Слюсар виконав свою роботу на 4391%.

На поверхні шахтаря зустрічали з квітами та грамотами. Сам Сергій Слюсар скромно зазначив, що ніякої особливої ​​підготовки для досягнення рекорду йому не було потрібно.

Рекорд Стаханова (102 тонни вугілля за зміну) український гірник побив ще торік, здобувши 141 тонну вугілля. Через кілька місяців цей результат був зафіксований на позначці 183 тонни. Журналісти «Комсомольської правди в Україні» особливо відзначили, що черговий особистий рекорд Сергій Слюсар встановив «напередодні візиту в регіон президента України Віктора Януковича».

Радянський шахтар Олексій Стаханов в 1935 році при нормі 7 тонн вугілля за зміну видобув 102 тонни. Це досягнення дало початок «стахановському руху» – боротьбі робочих колективів за перевищення норм виробництва.

Перший рекорд Сергія Слюсаря (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: