fbpx
Політика

Росія відзначить День Державного прапора

У четвер, 22 серпня в Росії відзначається День Державного прапора. У 1991 році в цей день вперше в Москві над Білим домом був офіційно піднятий триколірний російський прапор, який замінив в якості державного символу червоне полотнище з серпом і молотом.

Верховна Рада РРФСР ухвалила вважати "полотнище з … білої, блакитної, червоної смуг" офіційним національним прапором Росії. Історія російського триколора налічує більше трьохсот років.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Вперше він був піднятий на першому російському військовому кораблі "Орел", під час царювання імператора Олексія Михайловича, а його син, Петро Великий, узаконив використання триколора, зобов’язавши піднімати його на торгових судах. Він сам накреслив зразок і визначив, в якому порядку повинні розташовуватися смуги. Згодом в царській Росії триколор лише раз поступився місцем імперському чорно-жовто-білому прапору – у XIX столітті. Але це тривало лише 25 років.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Росія відзначить День Державного прапора (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: