fbpx
Політика

Путіна не стали викликати в суд на вимогу Навального

 Московський міський суд відмовився задовольнити скаргу російського опозиціонера Олексія Навального від 20 серпня, який звинувачує в незаконній участі у виборах мера Москви Сергія Собяніна. Крім того суд не став викликати з цієї нагоди президента Росії Володимира Путіна.

Про це написала у своєму Twitter Олена Мартьянова – кореспондент «Коммерсант FM».

Навальний стверджує, що Собянін незаконно висунувся на пост мера, оскільки не отримав відповідного дозволу з боку глави держави. У своїй заяві опозиціонер зазначав, що Собянін, який обіймає посаду мера Москви більше року і достроково пішов у відставку, може висуватися заново лише за згодою президента.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Спочатку представники Собяніна відмовлялися демонструвати відповідний документ з підписом Путіна Навальному або його захисникам, Проте 20 серпня голова Мосміськвиборчкому Валентин Горбунов представив заяву Собяніна на ім’я Путіна з проханням дозволити йому взяти участь у виборах. На документі була накладена резолюція «Згоден» і підпис президента.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Втім, це не переконало Навального, і він зажадав провести експертизу документа з метою встановити достовірність підписів президента і Собяніна і також те, коли він був створений. Проте суд вирішив, що немає ніякої необхідності досліджувати оригінал цього документа.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: