fbpx
Політика

Не може йтися про скасування ЗВТ між Україною і Росією – Мунтіян

 Урядовий уповноважений України з питань співпраці з Росією, країнами СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об’єднаннями Валерій Мунтіян повідомив про те, що Росія не може в односторонньому порядку скасувати режим зони вільної торгівлі з Україною, оскільки це питання регулюється відповідним договором в рамках СНД.

За його словами, вихід з ЗВТ є суверенним правом України. Крім того, як зазначив Мунтіян, вихід однієї з сторін з ЗВТ не передбачений діючою договірною базою.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

«До того ж, це не вигідно ні нам, ні Росії, ні іншим учасникам», – заявив Мунтіян.

Він підкреслив, що зупинити дію договору, а разом з ним і режиму вільної торгівлі, можна лише в тому випадку, якщо на це погодяться всі його учасники. Таким чином, навіть якщо бажання Росії розірвати договір підтримають ще 3 країни, це ніяк не позначиться на його роботі, оскільки він був підписаний 8 державами СНД.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

За словами Мунтіяна, відповідні рішення повинні прийматися на рівні глав держав, а не Євразійської економічної комісії.

Нагадаємо, що раніше радник президента Росії Сергій Глазьєв повідомив про те, що країни Митного союзу можуть скасувати режим вільної торгівлі з Україною після її вступу в ЄС.

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: