fbpx
Спорт

Москва роз’яснила МОК закон про заборону гей-пропаганди

Глава Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге, який зажадав від Москви надати додаткові роз’яснення з приводу прийнятого в червні поточного року в Росії закону про заборону гей-пропаганди, отримав лист з підписом віце-прем’єра російського уряду Дмитра Козака.

Нічого нового, про що б раніше не інформувала влада РФ, в посланні Козака не міститься. Віце-прем’єр ще раз підкреслив, що Росія не збирається порушувати Олімпійську хартію, відповідно, всім учасникам і гостям Олімпіади в Сочі будуть надані рівні права, незважаючи на їх національність, стать і сексуальну орієнтацію. Далі Козак підкреслив, що «закон поширюється на всіх без винятку». Відповідно, якщо хтось зважиться пропагувати серед неповнолітніх привабливість нетрадиційних сексуальних відносин, він буде покараний.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Лист, підписаний віце-прем’єром РФ, зняв тільки частину питань, які піднімалися в МОК. Зокрема, в посланні немає відповіді на головне питання, поставлене Жаком Рогге: яким чином заборона на гей-пропаганду відіб’ється на волі самовираження.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: