fbpx
Кінотеатри

Михалков вважає фільм “Сонячний удар” найтаємничішим у своїй кар’єрі

Фільм "Сонячний удар" за мотивами прози Івана Буніна режисер Микита Михалков вважає одним з найбільш таємничих у своїй кар’єрі. Про це кінематографіст розповів на церемонії вручення дипломів випускникам Літньої кіноакадемії, яка проходила в місті Павлово Нижегородської області.

«Це одна з найбільш для мене таємничих картин, тому що я поки не можу визначити співвідношення 1920 року і 1907 року, співвідношення "Окаянних днів" і "Сонячного удару". Поки ми займалися "Сонячним ударом" … Тому закінчимо це, почнемо 1920-і роки і зрозуміємо, як це буде балансувати», – розповів Микита Михалков.

Про те, коли фільм вийде в прокат, режисер говорити відмовився, зате заявив, що планує випустити картину не тільки на широкі екрани, але і зробити з неї телевізійний серіал.  

Сценарій картини "Сонячний удар" написаний за однойменним оповіданням Івана Буніна і його мемуарів "Окаянні дні", заснованим на щоденникових записах, які письменник зробив в Одесі та Москві під час революції та Громадянської війни. У фільмі задіяні тільки нікому невідомі актори – це було принциповою умовою режисера.

Михалков. "Сонячний удар" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: