fbpx
Футбол

Ліга Європи. «Чорноморець» – «Скендербеу»: чергове українсько-албанське протистояння в єврокубках

Одеському «Чорноморцю», що привчив своїх уболівальників до перемог в Лізі Європи, залишилося зробити лише один крок на шляху до групового етапу цього турніру. Сьогодні грецький арбітр Анастассіос Какос о 21:30 дасть стартовий свисток у матчі «Чорноморець» – «Скерденбеу», який відбудеться в Одесі на стадіоні «Чорноморець».

Нагадаємо, що одеський «Чорноморець» подолав вже 2 кваліфікаційні раунди Ліги Європи, залишивши за бортом турніру спочатку молдавську «Дачію», а потім сербську «Црвену Звезду». Що ж до нового суперника одеситів, то албанський клуб «Скендербеу» грав у кваліфікації Ліги чемпіонів. Албанці у другому кваліфікаційному раунді за сумою двох матчів переграли бакинський «Нефтчі», а на стадії третьої кваліфікації поступилися карагандинському «Шахтарю».

У нинішньому розіграші Ліги Європи ми вже бачили україно-албанське протистояння, що завершилося, як всі пам’ятають, вильотом донецького «Металурга» з турніру. Кривдником донецької команди став скромний албанський клуб «Кукесі». «Скендербеу» – серйозніший опонент, ніж «Кукесі». Хоча б тому, що «Скендербеу» є чемпіоном Албанії.

«Чорноморець» протистоянням з «Црвеною Звездою» довів, що з ним необхідно рахуватися, а впевнена гра в останніх турах УПЛ повинна надати підопічним Романа Григорчука впевненості у своїх силах. У складі «Чорноморця» не зіграє Бакай, який давно не виходить на поле і тому одесити вже звикли грати без цього футболіста.

Напередодні матчу «Чорноморець» – «Скендербеу» Роман Григорчук зазначив, що його команда готується до поєдинку дуже серйозно. Сьогоднішнього суперника своєї команди Роман Григорчук назвав серйозним, а тому, на думку наставника «Чорноморця», перед грою зі «Скендербеу» необхідно максимально сконцентруватися. Головний тренер албанського клубу Мірел Йоса назвав «Чорноморець» сильним суперником, виділивши в складі одеситів албанців Вангелі і Бакая, а також українця Олексія Антонова.

Матч "Чорноморець" – "Скендербеу" розпочнеться о 21:30 за київським часом, а пряма трансляція цього поєдинку запланована на телеканалі "Футбол".

Читайте також: