fbpx
Політика

КПУ у вересні почне збирати підписи за проведення референдуму – Симоненко

 Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко повідомив про те, що його політична сила має намір зібрати підписи для проведення всеукраїнського референдуму і тим самим подати сигнал Європейському союзу.

За його словами, прийшов час діяти і переходити до практичних кроків. Як зазначив депутат, він зрозумів, що КПУ не слід чекати підтримки від інших політичних сил, і тому було прийнято рішення розпочати збір підписів за проведення референдуму. При цьому Симоненко також звернув увагу на те, що його партія вже проробила в цьому напрямку велику роботу і вже з вересня розпочне виконання процедурних кроків для реалізації своєї мети.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як повідомив лідер КПУ, на даний момент перед ними стоїть мета зібрати 4 мільйони підписів, у той час як для проведення референдуму буде досить і 3 мільйонів.

Він нагадав, що референдум необхідний для того, щоб остаточно вирішити питання зовнішньополітичного курсу України – вступ до ЄС чи Митного союзу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Закон про референдум є, і він повинен працювати», – підкреслив Симоненко.

За матеріалами: golos.ua

Читайте також: