fbpx
Новини світу

КМДА планує надалі розвивати електротранспорт у столиці

Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує і надалі розвивати електротранспорт у столиці, заявив заступник голови КМДА Михайло Костюк.

"Ми вирішили робити ставку на розвиток тих видів транспорту, які працюють на електриці. По-перше, такий транспорт екологічно чистіший в порівнянні з тим, що працює на паливі, по-друге, він менш енерговитратний. Підраховано, що електричка або трамвай споживають у чотири рази менше енергоресурсів в порівнянні з автотранспортом", – цитує прес-служба КМДА М.Костюка в четвер.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Він зазначив, що зараз столична влада також розглядає можливість співпраці з корпорацією "Богдан" з поставки гібридного автобуса для випробування на одному з міських маршрутів. "Цей вид транспорту є перехідним варіантом між тролейбусом і електробусом, оскільки має двоступеневу систему агрегатування, тобто машина обладнана дизельним двигуном Євро-5 і системою електроприводу, що дозволяє зменшити споживання палива на 30%.

Згодом на маршрутах повинні з’явитися власне електробуси, що працюють на акумуляторних батареях.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Також найближчим часом планується відкрити нові тролейбусні маршрути біля станцій міської електрички, а маршрутні таксі, у міру розвитку мережі комунального транспорту, будуть скорочуватися.

Заступник голови КМДА підкреслив, що транспортна галузь – одна з найбільш енергоємних, тому розвиток економних видів транспорту і перехід на альтернативні види енергії дуже актуальні як для бюджету Києва, так і для посилення економічної незалежності України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: