fbpx
Театр

“Золотий хлопчик балету” змінив Американський театр на Приморський

Відомий танцівник Джозеф Філліпс (США) віддав перевагу Приморському театру опери та балету у Владивостоці, звільнившись з Американського театру балету, в якому він працював з 2008 року. На роздуми Філліпсу знадобився всього один день – ще вчора танцівник брав участь у конкурсному відборі, а вже сьогодні дав свою згоду на переїзд до Росії.

Передбачається, що американський артист буде задіяний в першому ж спектаклі Приморського театру – він вийде на сцену в балеті «Шопеніана», поставленому хореографом Михайлом Фокіним.

Відбором артистів для формування балетної трупи владивостокського театру займався художній керівник Айдар Ахметов. Він запросив до Приморського театру опери та балету артистів з семи країн: Росії, України, Киргизії, США, Бразилії, Румунії та Японії.

Джозеф Філліпс є володарем декількох золотих медалей танцювальних змагань, що проходять у США, Чехії, Кореї та Фінляндії. Артист працював з всесвітньо відомими хореографами Едвардом Віллелла і Хельги Томассон. Журнал Pointe Magazine присвоїв Філліпсу ім’я «Золотий хлопчик балету».

Джозеф Філліпс (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: