fbpx
Театр

Діячі циркового мистецтва просять Путіна не допустити руйнування системи Росдержцирку

Відомі артисти та діячі циркового мистецтва, в тому числі народні артисти СРСР Віль Головко та Юрій Єрмолаєв, народні артисти РФ Тамерлан Нугзар, Микола Павленко, Тетяна Філатова і багато інших звернулися до президента РФ Володимира Путіна з проханням зробити кроки щодо недопущення вилучення з єдиної системи Росдержцирку Краснодарського і Владивостоцького цирків.

За словами артистів, це може спричинити за собою руйнування циркової системи в Росії, що будувалася роками. «Сьогодні ядром циркової системи в Росії залишається "Російська державна циркова компанія". В уряді Росії обговорюється питання про вилучення деяких цирків, зокрема, Краснодарського і Владивостоцького з єдиної системи Росдержцирку, що в подальшому може призвести до руйнування всієї циркової системи», – йдеться в листі.

Автори послання нагадують, що у квітні 2012 року російський уряд схвалив концепцію розвитку Росдержцирку до 2020 року. Одним з пунктів програми було збереження і розвиток майнового комплексу державних цирків, а можливість їх перепрофілювання була виключена.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: