fbpx
Право

Державна служба зайнятості України посилить інформування населення

З січня 2013 року набув чинності новий закон «Про зайнятість населення», яким передбачено введення нових підходів до питань підвищення зайнятості громадян та подолання безробіття в Україні. І хоча закон діє вже більше семи місяців, не всі обізнані про нововведення у сфері зайнятості. Як повідомили в Державній службі зайнятості, новий закон змінив статус даного відомства і розширив його повноваження, функції і завдання. Не всі роботодавці також знають, що тепер на них поширюється норма закону про 100% компенсацію ЄСВ при створенні нових робочих місць при працевлаштуванні безробітних серед малоконкурентних на ринку праці категорій громадян (молоді, одиноких батьків, інвалідів тощо) та інші пільги .

«Те ж стосується і людей старших 45 років, які шукають роботу. Вони повинні знати про можливість отримати ваучер на перенавчання, завдяки якому можна безкоштовно отримати нову освіту або підвищити кваліфікацію», – йдеться в повідомленні Державної служби зайнятості.

Від цієї необізнаності страждають, в першу чергу, самі громадяни, які не знають про свої права, нові можливості та додаткові гарантії. Отже, перед службою зайнятості стоїть завдання посилити інформування населення про соціальні гарантії, чим вона і буде займатися в найближчі місяці.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: