fbpx
Політика

Бригинець готовий підтримувати неопозиційних мерів у боротьбі за збереження культурних пам’яток

 Член парламентської фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець вважає, що меру Львова Садовому слід взяти приклад зі свого одеського колеги Котусева, який застосував тактику «Свободи» щодо незаконного будівництва.

За словами Бригинця, він воює з багатьма забудовами, проте 2 з них дуже схожі між собою – незаконний будинок у дворі навпроти Ратуші на площі Ринок у Львові, а також будівництво у дворі біля Дюка в сотні метрів від міської ради в Одесі. Депутат підкреслив, що в обох випадках забудови незаконні і знищують історичне середовище і визначні пам’ятки. Він також зазначив, що і там і там люди проти – є публічні виступи, заяви та інше.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«В обох випадках я звертався до мерів міст з вимогою покласти край беззаконню», – написав Бригинець в Facebook.

У підсумку, за його словами, у Львові по телебаченню вже крутять рекламу пивоварні, яка почне працювати 1 вересня в незаконній забудові, а в Одесі мер, взявши в руки кувалду, пішов і власноруч зніс забудову.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Говоріть що хочете, але конкретно в цьому питанні мені більше імпонує позиція синьо-білого мера Котусева, ніж позиція опозиційної мерії Львова», – заявив Бригинець.

За його словами, йому байдуже, якого кольору політик – він готовий підтримати кожного, хто підтримує культуру.

«Тому, шановні неопозиційні мери – якщо вам захочеться захистити пам’ятки, можете на мене розраховувати», – підкреслив він.

Читайте також: