ЄС призупинив постачання зброї до Єгипту

Верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон провела екстрені переговори між міністрами закордонних справ держав-членів Євросоюзу. За підсумками засідання Ештон виступила із заявою про призупинення поставок до Єгипту зброї та іншої оборонної продукції з метою недопущення її використання «для здійснення репресій всередині країни».

«Ми категорично засуджуємо будь-які акти насильства і переконані, що недавні дії військових були надмірними», – заявила верховний представник ЄС із закордонних справ. Глави МЗС країн-членів ЄС закликали всі сторони громадянського конфлікту в Єгипті відмовитися від насильницьких дій, сісти за стіл переговорів і об’єднати зусилля для політичного розв’язання кризи. Щодо єгипетського народу, то Євросоюз продовжить надавати йому підтримку, заявила Кетрін Ештон.

Related Post

Раніше до подібних заходів вдалися Сполучені Штати. Американська влада оголосила про призупинення поставок до Єгипту американських винищувачів і скасувала спільні військові навчання. Про поставку інших видів озброєння США заяви не робили.

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment