fbpx
Політика

Яценюк намагається розпалити ворожнечу з РФ – Партія регіонів

  Нещодавні заяви голови політради партії "Батьківщина" Арсенія Яценюка, які мають на меті поставити під сумнів дружні відносини українського та російського народів і їх спільне історичне минуле, недалекоглядні, заявив народний депутат Владислав Лук’янов (фракція Партії регіонів).

"Якщо політик шукає можливості для налагодження дружніх відносин, він намагатиметься робити акцент на позитивних об’єднавчих моментах, на загальних важливих кроках, величних подіях та досягненнях. Якщо ж політик шукає привід для розпалювання ворожнечі і протистояння, то він, хоч і штучно, але знайде негативні моменти. Але політики, які намагаються поширювати ворожнечу чи то на рівні країни, чи то на міжнародному рівні, – не мають ні політичного майбутнього, ні майбутнього в історії власного народу", – цитує В. Лук’янова прес-служба Партії регіонів.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Раніше на Всесвітньому конгресі українців у Львові А. Яценюк висловив думку, що так звана торгова війна Росії проти України насправді є війною політичною.

"Це не торговельна війна, а політична. Йдеться про нову геополітичну структуру світу, в якій Росія чомусь вирішила, що зможе стати архітектором нової берлінської стіни. І за задумом Росії, ця стіна повинна з’явитися на кордоні України та Європейського Союзу", – сказав він журналістам.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За його словами, Росія "викинула останню карту – заборонити весь український експорт".

Політик вважає, що простого виходу з ситуації, що склалася немає, але є правильний вихід: "Це підписання Угоди з ЄС, диверсифікація ринків, захід на ринки Європи і повний відхід від російського ринку. Ми скоротили споживання російського газу втричі і якщо будемо далі працювати в цьому напрямку, то Україна зможе позбавитися від російської залежності в енергетиці ".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: