fbpx
Україна

У Києві немає проблем з поставками хліба – Кабмін

 Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів, не тільки виробники задоволені врожаєм зернових цього року, а й споживачі, які не відчувають ніяких проблем, купуючи хлібобулочні вироби. До того ж, в уряді відзначили, що підприємства постійно збільшують асортимент продукції, намагаючись догодити різним споживачам.

При цьому повідомляється, що одним з найбільш великих споживачів хлібобулочних виробів в Україні є Київ і тому, з метою підтримки виробників, за рішенням Кабінету міністрів Аграрний фонд продовжує здійснювати переробку зерна державного інтервенційного фонду та постачання борошна хлібопекарським підприємствам. Так, з початку цього року було вже відвантажено 19,5 мільйони тонн борошна.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

Згідно з даними Головного управління статистики в столиці, за перші 7 місяців цього року київські підприємства виробили 86 700 тонн хліба та хлібобулочних виробів.

«Потреба споживачів Києва в хлібі задовольняється повністю великими промисловими хлібопекарськими підприємствами і міні-пекарнями», – наголосили в уряді.

Також наголошується, що столичні підприємства здатні виробляти в 2 рази більше продукції, ніж зараз.

Читайте також:  Всі релігійні громади Закарпаття відсвяткували День Карпатської України, крім УПЦ мп

Крім того, немає жодних передумов для підвищення цін на хліб, так як Міністерством аграрної політики та продовольства спільно з Аграрним фондом і представниками регіональної влади був підписаний меморандум, згідно з яким виробники зобов’язалися заздалегідь закуповувати необхідну кількість сировини і забезпечити споживачів потрібною кількістю соціальних сортів хліба.

Читайте також: