fbpx
Музика

Запис концерту пам’яті Фредді Мерк’юрі 1992 вийде на диску

Британська звукозаписна компанія анонсувала вихід нового диску із записом концерту пам’яті Фредді Мерк’юрі, що відбувся в 1992 році. У новий збірник увійдуть повні виступи груп Metallica, Def Leppard і Guns N ‘Roses, що  раніше не видавалися, а також годинний документальний фільм про легендарного виконавця, в який включені кадри з репетицій та фотографії. Всі кошти від продажу дисків будуть спрямовані в благодійний фонд «Фенікс» який створений на гроші Мерк’юрі для допомоги людям, хворим на СНІД.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Концерт пам’яті Фредді Мерк’юрі відбувся 2 квітня 1992 на стадіоні «Уемблі». У ньому брали участь зірки рок і поп-музики, які виконували пісні легендарного музиканта. Доходи від концерту склали 19 400 000 фунтів, всі ці гроші пішли в різні фонди, що борються зі СНІДом.

Фредді Мерк’юрі протягом декількох десятиліть залишається одним з найпопулярніших музикантів у світі. Його Bohemian Rhapsody визнана кращою піснею тисячоліття, а мюзикл We Will Rock You, заснований на піснях Queen, з 2002 року включений до репертуару лондонського Dominion Theatre.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Концерт 1992 пам’яті Фредді Мерк’юрі (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: