fbpx
Політика

Батько Тодашева: «Прокурор перевірить дії ФБР при загибелі сина»

Стали відомі підсумки зустрічі Абдулбакі Тодашева, батька Ібрагіма Тодашева, застреленого агентами ФБР під час допиту, з прокурором Флориди Джеффом Ештоном.

За словами Тодашева, прокурор Ештон погодився провести розслідування можливого перевищення повноважень агентами ФБР при загибелі Ібрагіма Тодашева, уродженця Чечні. «Я залишився задоволений зустріччю …. Мені сподобалося, що прокурор сказав, що вони будуть перевіряти перевищення повноважень (агентами ФБР)», – сказав Абдулбакі Тодашев журналістам після зустрічі з прокурором.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За словами Тодашева-старшого, прокурор не став називати йому ні термінів початку розслідування, ні скільки воно триватиме: «Він сказав, що час  не обмежений, і він не може точно сказати, коли закінчиться слідство».

Він також повідомив, що висловив прокурору свою позицію, яка як і раніше полягає в тому, що загибель його сина була навмисним убивством. Раніше Тодашев-страший заявляв про намір подати до суду позов на ФБР через загибель сина і про невдалі спроби звернення до судів в штатах Массачусетс і Флорида. Позови йшли через American Civil Liberties Union (ACLU), проте йому було відмовлено на підставі того, що ФБР ще не закінчила внутрішнє розслідування загибелі його сина, а тому починати друге було б недоречним.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: