fbpx
Політика

Азаров вимагає активізувати роботу щодо зближення технічних регламентів МС і України

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству доходів і зборів активізувати роботу щодо зближення технічних регламентів Митного союзу і України.

«Треба враховувати реалії, як вони є. Митний союз і нові правила в ньому – така реалія. Пільгових режимів не буде, і ми їх і не вимагаємо. Ми закликаємо партнерів до справедливого застосування правил торгівлі на основі положень СОТ і діючої Угоди про зону вільної торгівлі між країнами СНД. І самі повинні бути готові виконувати ці правила», – зазначив глава уряду.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

При цьому він підкреслив, що Україні необхідно постійно працювати над власною конкурентоспроможністю, а також адаптувати експортну документацію до нових вимог і врахувати інші особливості в цьому напрямку.

Попри проблеми, які останнім часом виникли у сфері торгівлі між Україною і Росією, Микола Азаров пообіцяв: уряд завжди буде захищати економічні інтереси вітчизняних виробників, зокрема і в питанні митного оформлення окремих вантажів на території Російської Федерації.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: